Om oss

Vi= jag Kristina  min man Lars och vår nu 21-åriga (2014) dotter Elin bor i en villa i Bjärred, som ligger i Skåne , mellan Malmö och Lund. Vi har 9 stycken dvärg schnauzrar, Men det är bara 6 st som bor hemma hos oss. Vi har också införskaffat oss ett par Mopsar,Kiara och Siri.

Köpte vår första Dv. Schnauzer 1984. och fastnade direkt för denna underbara hundras. pigga glada hundar . Lars är uppfödd med svarta dvärgschnauzrar då hans mormor och morfar hade kennel Hansebo som fanns i Åkarp, Skåne. (De bodde på samma gård)    Vi har också två döttrar till men som har flyttade hemifrån. Tina född -75 och Camilla född -70, det är Camilla som hjälper mig ibland med hemsidan. Vi har två barnbarn, Max född -96 och Emma född -03. Tyvärr så dog vår dotter Tina hastigt i jan 2011, vilket har och är fortfarande väldigt jobbigt, saknaden efter ett barn blir aldrig mindre bara för tiden går. Men vi gör det bästa vi kan för att hedra hennes minne.

Jag arbetar natt på en gruppbostad i Lund, min man Lars arbetar på JM-AB.

Det dröjde några år efter att vår första Dvärgschnauzer dog innan vi skaffade en ny. Det blev en hanne som vi kallar chip ( Sonnenlight Mysak). Han är nu 10 år (2011)  efter ca två år köpte vi en tik, som vi kallar Chili (Ninez Chili). Ett halvår senare hade vi en tik till som heter Daisy. (Bamburs unbeaten feeling)  år 2005 köpte jag min andra svart tik. som heter Smilla (Pixbo Psumma) Hon är ett härligt Yrväder som älskar alla människor. Hon har varit på två små utställningar och fått BIR båda gångerna.

I nov.05 Hämtade jag hem vår nya hane Bamburs Lipton Northgrey som fick behålla namnet Lipton. Han har ett helt underbart temperament. Spännande och se hur det kommer att gå för honom i ringen.

I september 2006 föddes Diva som kommer från vår Daisy och i nov 2006 föddes Fantazy (fanta) som är en valp efter Smilla. Båda stannar kvar i kenneln. Ska bli spännande att följa deras utveckling.

Jag började ställa ut mina hundar i mars 2004 det var i Malmö och Chip fick både cert och cacib. Så det får man väl säga var en bra start för en nybörjare både för hund och matte.

Jag har också börjat trimma mina hundar . Trimmar även de valpar jag har sålt för dem som vill.

Det kommer att bli en liten uppfödning i hemmiljö där alla hundarna lever med oss. valparna blir därför mycket vana med både barn och vuxna och ljud eftersom de bor i köket där jag vistas mycket.  När de är helt små sover de med oss i sovrummet.

Jag har nu fått min första kull (04-12-20) och det är  Chili och Chip som är föräldrar till dem det blev sex små söta valpar fem gossar och en tjej. allt gick bra chili klarade sin första förlossning utmärkt och var en jätteduktig mamma. Nu är alla valparna i sina nya hem lite överallt i Sverige.

Från sommaren 2012 gick jag ner till en halvtids tjänst (natten) vilket känns mycket bra.

Jag önskar mina valpköpare Lycka till i framtiden

Min kennel blev inregistrerad i SKK 050608

Efter som jag  jobbar natt så är jag  så gott som alltid hemma när övriga familjen är borta . Hundarna sover naturligtvis med mig.

Jag heter Kristina Olsson men kallas för Cina, du kan nå mig på  046-292209  eller

0708-173326

Adress Neptunivägen 3  23735 Bjärred.

www.catinel.org